martes, 11 de marzo de 2014

BENAFIGOS - MAS D'ESCRIG - RIU MONTLLEÓ .


Ja fa dies que teníem programada una eixida al riu Montlleó per La senda que va la carrera de la Ultratrail, de Benafigos al riu Montlleó, i que desprès agafa la pujada a Penyacalva i Culla.
Eixirem cap a les 9'30 del matí i anirem per darrere de les serrades al càmping, per damunt dels nostres ulls trobem els penya-segats del riu Montlleó, seguirem la senda de la carrera, que en una baixada breu ens portarà al mas d'Escrig, agafarem el camí que va per baix del Mas i començarem la baixada d'uns dos quilòmetres al riu, travessarem el Barranc del Molinar i en breu pujada arribarem al mas de la Casasa.
Descansarem una estona i agafant La Pista que baixa al riu iniciarem la pujada a l'Ortisella, passarem a la vora del pou de Manuel i seguirem pujant sempre per la pista de terra.
Poc a poc la pista es fa empinada, quasi estem d'alt, albirem les voltes del riu i el mas de Marin ens indica que estem prop de l'Ortisella.
Passem per la vora del Mas i al fons tenim l'ermitori, a la placeta on esta l'om mort avui restaurat pels clavaris del poble, esperarem a tothom i ens férem la fotografia de l’eixida farem un traguet d'aigua a les fonts que hi ja a la vora de l'ermitori per complir la tradició.

Pujarem a la font de d'alt i per l'antic Assagador anirem al mas de Camao i la seua carrasca monumental, per la vora del mas agafarem la pista que ens portarà al Mas de Barbereta, el seu bassot sec a la vora del camí, ens diu que ha plogut poc este invern, passarem el mas del Pla, i en una pujada suau arribarem a Benafigos on finalitzarem la caminada fent unes “cervesetes” al bar.












No hay comentarios:

Publicar un comentario