domingo, 9 de septiembre de 2018

Congost de Mont Remei

CONGOST DE MONT - REBEI

Senzill i gran recorregut per l'espectacular Congost de Mont-rebei, travessat per un vertiginós sender excavat a la roca, que ens permetrà endinsar-nos a l'estret pas que el riu Noguera Ribagorçana ha format a travessar la serra del Montsec, creant un tall de parets verticals de més de 350 metres d'altura i tan Sols 20 metres d'amplària i que constitueïx la divisòria natural i límit territorial de les comunidades d'Aragon i Catalunya





• Com arribar-hi?

• Des Osca prenem la carretera N-240 en direcció Lleida i a l'altura de Barbastre ens desviem direcció Ainsa, Benasc. Uns quilòmetres més endavant agafarem la N-230 direcció Vielha. Uns 400 metres abans d'arribar a Pont de Montanyana, prenem el desviament a la dreta en direcció Tremp per la Carretera C-1311. Uns 500 metres després de passar el pont sobre el riu Noguera Ribagorçana ens trobem una desviació a la dreta que ens indica la direcció a seguir cap a la reserva Congost de Mont-rebei. Prenem aquesta estreta carretera asfaltada durant 8 km fins a arribar a l'indicador de l'aparcament de la Masieta, on deixarem el vehicle






El recorregut, que discorre íntegrament per la província de Lleida, comença a l'aparcament i punt d'informació de la Masieta. Tinc que dir que el parquin val cinc euros a la masieta hi ha que reservar lloc. Una vegada din el còmode sender ens conduirà pel marge esquerre del riu Noguera Ribagorçana i cua de l'embassament de Canelles fins al congost de Mont-rebei en menys de mitja hora. Aquest primer tram pot realitzar-se per la GR-1, salvant un desnivell d'uns 50m o bé per un sender més planer i còmode que travessa el domini inundable del pantà de Canelles, de manera que aquesta opció únicament serà viable si el pantà es troba sota de nivell. En aquest cas podrem prendre a l'anada l'alternativa del sender GR-1 i el retorn realitzar-lo per la sendera més proper al riu.
• Abans d'entrar al congost ens trobem el pont penjant de Sant Jaume que ens permet salvar l'important desnivell del barranc.
• Pas de Mont-rebei
• Passat el pont, en pocs minuts arribarem al pas de Mont-rebei, a la zona coneguda com Els Feixoles, on ens trobarem un interessant mirador del congost.
Aqui comença el recorregut pel vertiginós sender aeri excavat a la roca, ben condicionat i dotat de passamans, pràcticament en la totalitat del seu recorregut. El sender superior va ser realitzat en l'any 1.982 i es troba perfectament equipat amb passamans i fins i tot disposem d'un important nombre de bancs col·locats a manera de baranes. Hi ha un pas inferior igualment excavat a la roca que va ser realitzat en 1.924, més perillós i pitjor equipat, si bé, tot i que des de l'oficina d'informació no recomanen prendre-ho, és transitable i la tornada es pot fer pel mateix lloc i l'altra opció es fer-la en catamarà per dins del riu. 
Enllaços d'interes
Turismo Ribagorza
Camino natural de Montfalco al Congost de Mont-Rebei (Ministerio de medio Ambiente)












·