domingo, 11 de octubre de 2015

CAMI DE SANTIAGO - ( SAN SEBASTIAN/ DONOSTIA – ZARAUTZ )




CAMI DE SANTIAGO -   ( SAN SEBASTIAN/ DONOSTIA – ZARAUTZ )

Itinerari




Km 0. San Sebastian – Camping Monte Igueldo. Tots els serveis


Eixim del càmping a l’esquerra del seu portal i continuem en baixada pels camins de Arritxulo i Buztintxuri (Km 4,3)  i per una via veïnal asfaltada ens porta fins camins plens de (caserios) les cases de la gent camperola del país basc 





i per una senda enfangada continuarem endavant hi ha que anar en molta cura degut a les pedres banyades pot hi haver alguna caiguda, després d’un tram de senda esta ix a un camí obert que puga pel costat nord de Mendizorrotz, l’itinerari del peregrí continua uns 450 metres i de sobte es desmarca fins un camí asfaltat (Km 9,1), pasarem una portera i eixirem finalment a la carretera. 


 Passarem el caserio o llogaret de Munioetazar (Km 10,1) estarem sobre la meitat de l’etapa, ara deixarem la carretera en una corva i baixarem de front per altra senda (una senyal indica 787 km fins Santiago). Amb cura de no esbarar si ha plogut trovarem una font i baixarem fins el túnel de la A-8 (Km 12,5).
Una forta pujada ens porta a l’ermita de San Martin de Tours, 300 metres mes avall a trobem el cementiri, passarem per la vora i a ma esquerra accedim a la part antiga d’Orio, 








Es festa d’este barri, la gent es acollidora, ens conviden a una beguda i uns xoricets a la sidra bonissims, en conviden també a un joc  tradicional del país. Fem un xicotet descans i ens integrem en esta gent.

Després d’una estona accedim al poble d’Orio pel carrer Major amb edificacions del segle XVI i un centre d’interpretació del Camí, passarem baix el balcó que comunica una vivenda amb la església parroquial de San Nicolas de Bari, i baixarem cap el centre del poble. Aprofitem per dinar.


Km 14. Orio , tots els serveis. Continuarem per l’esquerra i creuarem la ria pel pont en direcció a Zarautz, ens desviarem cap a la dreta fins Txurruka i el Port, 





la carretera ens porta per la vora de la mar, a un kilòmetre i mig agafarem una pista a l’esquerra que en forta pujada i entre les vinyes de txacoli, un vi blanc típic désta zona, la pista asfaltada ens porta a la bodega  Talai – berri. 




Deixarem a la nostra dreta un camí que ens porta a un càmping.
Ja en baixada i amb cura perquè anem per la vora de la carretera, baixem amb una excel·lent panoràmica de Zarautz, el camp de golf i la platja, al fons albirem la població de Getaria. 




Posteriorment un camí ens deixa a l’entrada de la població.

Ja dins de la població ens dirigim cap la platja, per vore si trobem a Karlos Arguiñano, i el seu hotel- restaurant, ens fem una cerveseta en la seua terrassa  i fotografies amb el seu doble.



després visitem la població fins l’hora d’agafar l’autobús i tornar a Donostia on acabarem la jornada amb una visita al seu casc antic on degustarem els seus famosos pintxos i els seus vins.




 

No hay comentarios:

Publicar un comentario